Extra dimensie aan het winkelen door digital signage

Binnen een winkel maken we vaak gebruik van signage. Hiermee bedoelen we posters, banners, flyers en alle soorten materialen waarop we een boodschap kunnen laten zien. Digital signage is eigenlijk hetzelfde maar de boodschappen die je hierop laat zien zijn digitaal.

Met Signage bedoelen we dan ook een beeldscherm waarop digitaal een boodschap te zien is. In een retail omgeving kan je door digital signage een extra dimensie aan het winkelen geven. De digitale beeldschermen springen namelijk meteen in het oog wanneer je een winkel binnen komt wandelen. Bovendien kan je hierop flitsende beelden laten zien met ook nog eens de mogelijkheid om hier geluid bij af te spelen. Dit zal zeker de aandacht van het winkelende publiek trekken.

Digitale boodschap op beeldschermen in winkel

Nu dat je weet dat digital signage zeker de aandacht zal pakken van iedereen die in een winkel staat, vraag je jezelf vast af welke digitale boodschap dan op de beeldschermen in een winkel te zien moet zijn. Dit kunnen verschillende dingen zijn. De boodschap kan bijvoorbeeld bedoeld zijn om een bepaalde sfeer in de winkel neer te zetten.

In dat geval kunnen we zeker spreken van een extra dimensie. Een voorbeeld is de muziek draaien met videoclips van bands en zangers op een beeldscherm die je doelgroep aanspreken. Het kan echter ook gerichte informatie zijn die betrekking hebben op de producten die in de winkel verkocht worden. Een aantal populaire producten bijvoorbeeld of acties die op dat moment lopen.

Welk doel is te bereiken met digital signage?

Het doel van digital signage in een winkel is simpel. Dit is niet een extra dimensie creëren. Hoewel dit wel mogelijk is met het promotiemiddel. Het is echter een secundair doel want het primaire doel van digital signage is meer omzet genereren voor de winkel. De extra dimensie tijdens het winkelen kan hierbij helpen.

Het zal namelijk meer mensen naar de winkel trekken die hier door de extra dimensie ook langer binnen zullen blijven. De hoop is echter dat deze extra mensen en extra tijd zullen leiden tot meer verkopen van producten die in de winkel verkocht worden.