Wat is een tussentijdse toets en heb je er 1 nodig?

Als je aan het rijlessen bent, dan heeft je instructeur er misschien al eens iets over laten vallen; de tussentijdse toets. Ook wel de TTT genoemd voor insiders. Misschien ben je al aan het overwegen om dit te gaan doen, maar in dit artikel willen we uitleggen wat het nu eigenlijk precies is en voor wie het geschikt is.

Laten we beginnen bij het begin, wat is een TTT?

Een tussentijdse toets is, zoals de naam al doet vermoeden, een soort van examen bij het CBR. Het is echter niet hetzelfde als afrijden. Tijdens een dergelijke toets kun je eigenlijk zien of je er al klaar voor bent, dat praktijk examen. Je instructeur zal in veel gevallen ook wel goed zicht hebben op je kwaliteiten, maar sommige mensen zijn bijvoorbeeld heel zenuwachtig als ze een examen moeten doen. Door een tussentijdse toets te nemen bij je Rijschool Rotterdam, doe je dus eigenlijk al een soort van examen met een examinator. Je krijgt zo extra feedback en kunt nog wat extra oefenen. Ook is het dan vaak minder spannend als je echt examen gaat doen. Je hebt het immers al eens eerder meegemaakt.

Is de tussentijdse toets voor iedereen geschikt?

leren voor rij-examenIn feite wel. Er zijn absoluut voordelen aan het nemen van deze toets. Je instructeur kan vaak het beste bepalen of het iets voor je is. Sommige jongeren (of oudere natuurlijk) gaan liever in 1 keer examen doen. Mocht je dan zakken is het natuurlijk nooit echt leuk te noemen, maar je kunt het altijd nog eens proberen. Als je instructeur het idee heeft dat jij kan profiteren van een TTT, dan kun je dit zeker nemen. Wel moet je natuurlijk de bijkomende kosten betalen die je anders ook aan extra rijlessen of afrijden zou kunnen uitgeven. Iets om goed te bespreken met jouw instructeur.