Informatie auto achterhalen met kenteken check

Wil je meer weten over een bepaalde auto? Je hoort het vaak dat wanneer mensen een andere auto willen gaan kopen, ze dan de informatie van het kenteken willen opvragen. En dat is heel erg slim.

Ga je namelijk een tweedehands auto aanschaffen, wil je er wel zeker van zijn dat er geen grote problemen met de auto zijn. Natuurlijk kun je met een kenteken check de technische staat van het voertuig niet controleren, maar je kunt wel andere zaken achterhalen. Hiervoor kun je de website https://www.kentekencheck.net gebruiken.

Wat kun je controleren?

Zoals we al aangaven is het natuurlijk niet mogelijk om de technische staat van een auto te controleren op basis van een kenteken. Dat zou een beetje gek zijn. Wel kun je natuurlijk een aankoopkeuring laten uitvoeren door een externe partij. Wat je wel kunt controleren aan de hand van het kenteken is of alle informatie in de advertentie klopt.

Je ziet bijvoorbeeld het bouwjaar staan, maar ook de eerste toelating. Als deze veel van elkaar af liggen, kun je te maken hebben met een import auto. Dat is als koper natuurlijk wel even prettig om te weten als je iets gaat aanschaffen. Verder is er helemaal niets mis mee, veel verkopers importeren auto’s uit bijvoorbeeld Duitsland om ze vervolgens hier te verkopen.

Geen privacy gegevens

Informatie over het voertuig zelf is dus beschikbaar en op te vragen voor particulieren. Wat je niet kunt achterhalen is het adres van de huidige eigenaar en andere privacy gevoelige gegevens. Logisch natuurlijk ook wel. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen zomaar je adres kan opvragen op basis van een kenteken. Natuurlijk zijn deze persoonsgegevens wel gekoppeld aan het kenteken, maar ze zijn alleen inzichtelijk voor de overheidsdiensten die hier toegang tot hebben. Denk aan politie en justitie.

Wil je meer weten? Bekijk je eigen auto dan eens op: https://www.kentekencheck.nu