Extra vet verbranden met een trainingsschema

Je sport regelmatig in de sportschool en je zorgt dat je let op je voeding. Net zoals veel Nederlanders ben je bewust bezig met je lichaam en wil je graag een strak en gezond lijf. Toch blijft er op bepaalde plekken nog wat vet waardoor je bijvoorbeeld je sixpack niet zo mooi ziet. Wist je dat je extra vet kunt verbranden met een trainingsschema? Je kunt ook vet verliezen met koolhydraatarm dieet, meer in dit artikel.

Juiste voeding = vetverlies?

De meeste mensen denken dat je door de juiste voeding er voor kunt zorgen dat je vet verliest. Dit is echter een misvatting. Wanneer je gezond eet en genoeg beweegt zul je zeker afvallen en je vetpercentage zal ook wel verlagen. Wil je echter echt vet verbranden, dan zul je aan de slag moeten met een trainingsschema dat afgestemd is op jouw lichaam. Dit trainingsschema zal zo opgesteld zijn dat je spieren uitgedaagd worden en er steeds wat meer spiermassa bij komt.

Afgestemd op jouw situatie en doelen

Bij zo’n trainingsschema hoort ook een hierop afgestemd voedingsschema. Als je meer spieren wil krijgen en vet wilt verbranden, zal je ook je voeding hierop moeten aanpassen. Je zult merken dat je meer eiwitten zal moeten eten in de vorm van kwark en kip en eventueel een extra eiwit shake. Dit zorgt er voor dat je spieren zich goed kunnen herstellen en opbouwen en dat je lichaam zijn energie niet uit je spieren gaat halen, maar uit het vet dat je opgeslagen hebt. En dat is precies waar je dit voor doet natuurlijk.

Extra vet verbranden doe je dus met een trainingsschema dat speciaal voor jou op maat gemaakt is. Hiervoor kun je terecht bij een sportinstructeur op je sportschool of een personal trainer.